Jobba hemifrån - Måste jag ha slips?

Det finns inget enkelt svar på den frågan. Det beror lite på situationen och hur din arbetsgivare ser på det. Generellt sett är det inga klädkoder alls som gäller och det går utmärkt att jobba hemifrån iförd enbart kalsonger och ett skönt linne. Eller ett par mjukisbrallor och varma tofflor kanske? Hitta din stil som du själv känner dig mest bekväm med helt enkelt. 

Ibland måste du klä upp dig även hemma

Möten med arbetskamrater via webbkamera är ett sånt tillfälle då det kanske inte är så lämpligt att sitta i ett linne och ett par kalsonger. Samma sak gäller digitala kundmöten då man ju faktiskt är företagets ansikte utåt. Ta på dig en skjorta, slips och en kavaj - det går bra att skippa kavajen om det är varmt. Byxor måste du inte ha, men vi rekommenderar det ändå för det kan komma tillfällen då du måste resa dig upp under ert möte. Det skulle vara pinsamt att visa upp sina boxers på det viset ... 

Tips för att klara av att jobba hemifrån

Att jobba från hemmet en längre tid kan vara påfrestande för många. Speciellt om man lever med en partner som också jobbar hemifrån. Men det finns sätt att klara av det på och här kommer några knep som vi hoppas du får nytta av:

  • Skapa en separat arbetsplats: Det är lätt hänt att man sätter lite varstans och jobbar. I soffan, vid köksbordet eller i den sköna hammocken i uterummet. Det är dumt. skapa en arbetsplats hemma så att du faktiskt "går till jobbet". 
  • Håll dina arbetstider: Flexibilitet är bra men det kan också göra att man snabbt tappar kontroll över tiden. Ställ klockan och gå upp på morgonen som om du skulle till kontoret. 
  • Ta raster: Brukar du ha elvakaffe på jobbet? Då ska du ha det hemma också. Glöm inte bort att ta en riktig lunchrast heller för du måste ha pauser för att orka. 
  • Vädra: Öppna fönstret en stund när du har din rast, eller ta en kort promenad för att äta en take-away. Frisk luft är jätteviktigt även när man jobbar hemifrån. 

 

9 Dec 2020