Viktigt göra bra flyttstädning

Den viktigaste städningen, det är den som ska göras då man flyttar från en bostad till en annan. Just att städa den lägenhet man bott i, det är ett måste. Hyresvärden kommer att kontrollera att det är gjort, samt att det är gjort på rätt sätt. Det är inget man kan hafsa över på en kvart så att säga. Du bör lägga rätt många timmar på att göra din flyttstädning. Du vill inte få underkänt, för då kommer du antingen att få göra om det eller så kommer hyresvärden ta in en städfirma som du får betala för. Alternativet är att du själv hittar flyttstäd online som du anlitar för att göra flyttstädningen. 

Använd en checklista

Något som man brukar få av sin hyresvärd, det är en checklista, som talar om vad som ska städas. Den är bra att gå efter. Ofta så delar den upp alla rum för sig med de moment som måste göras. Du kan göra dem och sedan bocka av att det är klart. Ett smart sätt att göra flyttstädningen på är att ta ett rum i taget. Se till att göra alla moment i det och sedan stänga till dörren.

De rum som oftast tar längst tid, det är köket och badrummet. Se till att lägga ner extra mycket tid på dem. Missa inte heller att du ska putsa alla fönster samt se till att även städa biutrymmen så som förråd, balkong och liknanden.

29 Sep 2020