Trender för män vår och sommar 2023

De bäst klädda killarna är killarna som är lite före. Och med våren/sommaren 2023 som snart är här (tack gode gud), har de här killarna redan börjat införliva huvudtrenderna från Paris, Milano, London och New York i sina garderober. 

Från att ha bar överkropp under dina kontorskläder, vara ärmlös i sommarsolen till den ständigt ökande vidden av säckigare, böljande jeans och sexiga korta shorts, vi har koll på vad som trendar!

Låt det vara baggy

Justin Biebers använde baggy jeans under den bästa delen av 2022, liksom Pete Davidson. Nu blir de största varumärkena ännu större på böljande denim. Från golvskum, rymliga jeans på Louis Vuitton till denim som sitter tätare på låret och lösa och höga i fållen (JW Anderson), jeans kommer bara att bli större för 2023. Det bästa? De är galet bekväma.

Galaktiska metaller

Kanske inspirerade av den senaste tidens uppsving i kvalitets-sci-fi-filmer (Dune, Moonfall, The Adam Project) – eller kanske våra favoritdesigners precis har samlats för att streama några klassiska Star Trek-avsnitt – har högglansig galaktiska metallics fått massor av sändningstid på catwalken. Den brittiska designern Bianca Saunders presenterade boxiga kostymer i iögonfallande silver lamé (skor att matcha), Etros skjorta var flytande och bländande, medan Erdem presenterade ärmlösa toppar prydda med gnistrande paljetter och ihopkopplade byxor.

Ingen skjorta? Ingen fara

Kommer du ihåg när Kanye West gick med bar överkropp under sin Louis Vuitton-kostym på 2 Chainz och Kesha Wards bröllop i Miami? Tja, även om internet kanske har rostat honom som det alltid gör, men designers hängde på och gjorde det till nästa säsongs stora trend.

Tiger of Sweden presenterade en slimmad kostym utan någonting under, den spirande London-baserade designern Ahluwalia gjorde fallet för västar som bars med bara bröst, medan fru Donatella Versace skickade modeller som sträckte nerför catwalken i pråliga kostymer med barocktryck, med mycket bröst.  På andra ställen föreslog Fendi spezzatos (trasiga kostymer) utan skjortor och massor av air-tid, Saint Laurents kostymer hade medvetet breda slag för att säkerställa att bukarna fick sitt ögonblick, precis som McQueens, medan Dolce och Gabbana visade lite hud på överkroppen.

Slipsen lever och mår bra

Även om arbetsplatsen kanske till stor del har tappat slipsen – då många inte längre har strikta klädkoder – var herrklädershowerna översköljda av dem. Mer mode än innerstadsbankiren, Kenzo och Nigo presenterade dem med matchande randiga kollegialtröjor (också Paul Smith); Dries Van Noten förebådade återkomsten av Pete Doherty smala slips; Dolce och Gabbana stoppade in sina i byxor med hög midja, Moschino gick all in för mönsterskärning medan Canali serverade förberedande pasteller. Men det var MSGM som verkligen tryckte på för slipsen och satte modeller i inte bara en utan två av de formella klädesplaggen.

28 Mar 2023