Något alla män (och kvinnor) bör kunna!

Något som är bra att kunna är både HLR och första hjälpen. Idag är det dessvärre många män och kvinnor som står helt handfallna om något inträffar. För att du själv ska undvika den situationen så kan du se till att utbilda dig och gå kurser inom detta. Hos Hjärtgruppen hittar du kurser i både en första hjälpen och HLR som leds av erfarna läkare och medicinskt utbildade människor. Att lära sig rädda liv, är en bra kunskap att ha med sig i livet. Skulle det inträffa något, så är du med dessa kurser väl förberedd.

Lär dig att ge första hjälpen

Första hjälpen kurs gör att du kan assistera om det inträffar en olycka. Du får lära dig genom denna kurs att det först är viktigt att avgöra om huruvida det är livsfarligt läge. Du lär dig kontrollera andningen samt hur du skapar öppna luftvägar och åtgärdar luftstopp. Du får även lära dig att stoppa blödningar och åtgärda chock. Detta kan sammanfattas med LABC. I denna kurs får du även lära dig hur du går tillväga om du är först på olycksplatsen, samt hur du använder förbandsutrustning

Kurser för alla

Dessa kurser är till för både privatpersoner och yrkesgrupper. Det finns HLR som är inriktat för olika typer av grupper, så som HLR för barn, eller HLR för dig som redan jobbar inom sjukvården. Det är en bra idé att gå dessa kurser samt dessutom gärna uppdatera sina kunskaper lite då och då så att man kan hjälpa till när det verkligen gäller!

21 Dec 2015