Smycken för män

Smycken är traditionellt en kvinnlig accessoar. Naturligtvis har smycken används av män också i alla tider men i den moderna västvärlden har det isåfall varit en diskret ring, en halskedja eller möjligen ett armband, eller hellre en designad klocka.

I det antika egypten var det annorlunda där smycken kunde användas för att visa på rang eller rikedom.

Med rap och hip-hoppens spridning från USA följde också en kultur att bära stora kedjor och andra typer av halsband, en trend som aldrig har annamats av den stora massan.

Men smycken har blivit en accessoar för män i högre grad även bland vanligt folk. Rent generellt har det blivit mer accepterat för män att måna om sitt utseende med grooming, styling hudkrämer och i vissa fall även smink.

Och smycken på män funkar både vid högtidliga tillfällen och en vardagkväll med afterwork.  Manschettknappar och slipshållare är naturligtvis en traditionell accessoar, men även en snygg halskedja passar de flesta män.

Många män använder silversmycken eftersom de är lätta att hantera och har en snygg glans utan att kännas för pråliga.

Klockor är naturligtvis populära också och fungerar både som tidsindikator ;) och modedesign. Den som har råd kan gärna ha ett par klockor att växla mellan utifrån omständigheter och tillfälle.

Det man bör undvika är olika piercingar och örhängen. Det är fortfarande inte accepterat bland män utom i vissa smala kretsar och ger samma outsider-känsla som stora synliga tatueringar.

Så lycka till med ditt val av smycken och glöm inte att glänsa.

 

7 Nov 2016