Sprängticka en naturlig medicin

Sprängticka som även kallas för Chaga, är en svamp som man finner på björkträd där den parasiterar. Det tar mellan 5-7 år för denna svamp att mogna och kan användas. Man använder och har använt den som en folkmedicin i många länder. Bland annat är den vanlig i Ryssland, Polen, Kina och flera baltiska länder,där den använts som en slags folkmedicin i flera århundranden. Man säger i Kina att sprängticka, är för att få en hälsosam balans och för att främja livslängden. I Ryssland är det medicin för sjukdomar som drabbar magen, hjärtat och lever. Den används även som en tonic. Chaga, eller sprängticka, kan tillagas och intas som ett te. Den finns även tillgänglig som tabletter och pulver.

Pulver som är bra för muskler och ledvärk

MSM står för metyl sulfonyl metan, och det är en förening man hittar naturligt i olika livsmedel så som mjölk, kött, skaldjur med mera. MSM är viktigt för att keratin, kollagen och elastin ska bildas i kroppen. Dessa ämnen gör att muskler, ben, leder, inre membran, hud, hår och naglar får en flexibilitet och styrka. Det sägs att det även är bra för lederna och kan motverka artros. Den kan även använda till:

  • Allergisk astma
  • Pollenallergi
  • Matallergi

MSM finns som pulver och är ett kosttillskott.

Beställ dina naturliga produkter på nätet

På Wikipedia kan du läsa mer om Sprängticka. Du kan sedan beställa det hos iForma.se. Hos Iforma hittar du en mängd olika naturliga produkter, så som hälsokost, rawfood och mycket annat som får din kropp att må bra. Beställer du hos iForma, så får du snabba leveranser och ett brett sortiment att välja mellan. Du kan få tips och råd, då de anställda har många års erfarenhet av hälsokost, diet, välmående och hälsa.

28 Aug 2015